Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 19_052

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 19_052

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fataí in a leath agus tugtar sgoilteán orra annsin. Cuireann mo mháthair iad agus cuireann m'athair an lán ortha. Ní bhíonn ceacgta aca annseo mar tá an talamh bog agus clocha. Na daoine a chuireann leas ar na fataí bíonn fataí maithe aige. Gearrann mo mháthair na fataí le sgían ina dhá leath. Fághann mo mháthair na sgaoiltéan ar na h-iomairí no ar na drilliní ag cuireann mo athair cré ortha le spad. Ní cruigheann na comharsáin le chéile ar cur na bfataí. Cabhruigeann cuid des na comarsáin le chéile a cur na bhfataí. Teigheann mo athair amach go dtí an pairc agus bíonn spad agus líne leis cuireann sé maidhe sios sa talam ag
    Tomás Ó Ceamarcaig