School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_045

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_045

1. (continued from previous page)
    bhí siad abalta baill mhaith a cur orra. Tá alán de na geatai sin le feicheáil thart ins an áit seo go foill agus ta siad iongantach aosta ar fad.
    Sniomh. Déanadh na daoine thart ar an áit seo go leor sníom go dti fado agus déanann síád é fós. Ní bhíod ar na daoine snáth ar bith a cheannacht fado no éadaige mar do gníodh siad féin an méid a bhéad ag teastail uatha. Dathughadh. Déanadh na daoine thart annseo éadaighe agus stocai a dhathughadh le sgreab na gcloch agus déineann siad é sin go dtí an lá indiú. Tá cineal admad a bhí le fághail thart ins an áit seo fado in alán tighthe go fóill agus bhíodh sé
    Áine Ní Ghallchobhair