School: Ceathramhadh-an-Uisge / Carrowniskey (roll number 8719)

Ceathrú an Uisce, Co. Mhaigh Eo
(ní thugtar ainm)
The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 01_015

The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 01_015

1. (continued from previous page)
    málaí ag na tinnceairí 'na iomcharann siad na rudaí seo agus 'na gcuireann siad na rudaí a gheibheann siad ó na daoine mar suicre, tae, uibheacha agus mar sin de. Ní bhíonn Failte rómpa ins na tighthibh acht corr-uair núair a bhíos cannaí nó rudaí eile ag teastáil uatha. Fanann siad i ngach tigh ar feadh i bhfad amannta nuair a shíleas siad nach mbíonn in-aice leo acht mná acht nuair a bhíos na Fir annsin Bíonn Faithchios orra rómpa Codluigheann siad i gcabáin beaga a bhíos socruighthe aca, agus téigheann na mná ar fud na tuaithe ar feadh an lae ag iarraidh deirce i ngach tigh. Bíonn dreamanna aca ag dul le cheile ó áit go h-áit.
      1. daoine de réir aicme
    Máire Ní Choineán