Scoil: Ballinagh (C.)

Suíomh:
Béal Átha na nEach, Co. an Chabháin
Múinteoir:
M. Ní Chonchobhair
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0990, Leathanach 231

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0990, Leathanach 231

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Ballinagh (C.)
  2. XML Leathanach 231
  3. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. At first the milk is left for two or three days to get thick and then it is put into the churn
    Some onley put the top of the milk into the churn and it leaves the churn very light then you put hot water into the churn so in ten minutes you see the butter appearing about the sixe of a head of a pin and then it gets larger and larger
    There are different makes of churns: The old make of churns are wide at the bottom and narrow in the middle and it comes
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. gníomhaíochtaí eacnamaíocha
        1. talmhaíocht (~2,659)
          1. im agus cuigne (~3,280)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Lizz Gaynor
    Inscne
    Baineann