Scoil: Cill Seanaigh (C.), Inis (uimhir rolla 10518)

Cill Seanaigh, Co. an Chláir
Bríd, Bean Mhic Consaidín

Ar an leathanach seo

1. Ceithre toibreacha beannuithe atá sa pharóiste seo. Tá tobar Naomh Seanán sa taobh thiar de'n paróiste seo, Tobar Mach Craoibhín sa toabh theas dí agus tá Tobar Naomh Augustín agus Tobar Inghean Uí Bhuidhe i lár na paróiste timcheall míle ó'n a chéile.
    Lá 'le Augustín, an tochtmadh lá ficheadh de mí Lughnasa téigheann daoine ná paróiste go dtí an tobar agus deineann siad turas ann. Deirtear turasanna ag Tobar Naomh Seanán aon dá Luan agus Dardaoin amháin nó aon dá Dardaoin agus Luain amháin.
    Is gnáthach Cré na n-Aspal do rádh uair amháin agus Urnaighe na Tighearna agus Fáilte an Aingil do rádh cúig uaire. Tá leigheas do galar súl i dtobar Naomh Seanán. Deirtear turasanna ag tobar Mach Craoibhín leis acht ní deirtear aon turasnanna ag Tobar Inghean Uí Bhuidhe.
    Deirtear gur san áit san a bhí
    Eibhlín Nic Ghiolla Iasachta