School: Baile Glas (Meastha), An Bhlárna (roll number 10930)

An Baile Glas, Co. Chorcaí
Máiréad, Bean Uí Bhuachalla

1. Tagann tinncéirí go dtí ár dtighne fós. Tá siad ag teacht le blianta, nó níos fuide. Tá cuid acu bocht agus tá cuid eile acu saidhbhir. Díolann siad rudaí.
    Ceannuigheann siad an stáin agus deineann na fir rudaí as an stáin mar buicheadí, galúin, agus corcáin, agus rudaí eile.
    Ní bíd ag siubhal ach bíonn asail, capaill, agus chairr achu. Bíonn beirt acu le chéile, nó bíonn triúr nó ceathrar achu le chéile. Téigheann cuid achu le na sloinne féin, nó uaireannta bídh le chéile. Taghann siad i gach mí san blian go mór-mór
      1. daoine de réir aicme
    Máire Ní Réigín