School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Ansan dúbhairt sí go raibh sé ró luath fós chun dul abhaile mar ní fheadhfhadh sí codhladh ró luath an oidhche so ach bheidh déanac mar gach aon oidhche eile.
    Do chonnaic sí solusín abfhad uaithe agus dúbhairt sí go raghadh sí ann feuchaint an raibh daoine i na cómhnuidhe ann.
    Bhí sí igcás idir an dá chómhairle ansan agus ní raibh a fhios aice cad a dhéanfhadh sí agus sa deire dubhairt sí go raghadh sí ann.
    Do caitheadh sí imtheacht geall le mile slíghe ansan agus ní fheadfhadh sí aon bhóthar d'feisgint.
    Pé sgéul é do shrois sí an dtig agus bhí an Coróinn Mhuire ar siubhal acu agus d'fhan sí amuich ar feadh abfhad ach mar sin féin do bhíodar ag rádh na paidhreacha ar feadh na h-aimsire go léir
    Languages
    Caitlín Ní Loingsigh