Scoil: Kilmacteige (C.) (uimhir rolla 13944)

Cill Mhic Thaidhg, Co. Shligigh
Máire, Bean Uí Chuirnín

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear fadó ann 's ní raibh aige ach aon mhac amháin. Ní raibh fhios ag an bhfhear ce'n chéard a chuirfeadh sé roimh an mac. Dubhairt a thighearna leis dul chuig teach an' phobail agus a n-oiread seo paidreacha a rádh; annsin dhul ar a glúnaibh agus d'innseochadh Dia do an céard a bheadh oiriúnach do'n mac.
    Rinne an t-athair amhlaidh agus um a dtaca nuair a bhí na paidreacha 'ghá radh ag an athair bhí an tighearna ar chúl an altóra. Mar sin nuair d'iarr an tathar os ard ar Dia ce'n céard a bheadh oiriúnach do'n mac d'fhreagair an tighearna "Cuir le na roballaibh é." Go deimhin bhí an tathair cinnte gurab é Dia a thug an freagra úd dó agus d'fhill sé ar a theach féin brónach go leór. Dinnis sé dá mhac an chéard a d'orduigh Dia a bheadh oiriúnach dó agus mar sin lár na bhárach d'imthigh an mac leis chun na
    AT1525: The Master Thief
    Alice Boland