Scoil: Sgoil Mhuire (An Clochar)

An Spidéal, Co. na Gaillimhe
An tSr. Maelsheachlainn Seoighe

1. Seanscéal

An t-am a raibh Ár Slánuightheóir agus Naoimh Eoin ar an talamh chuaidh siad amach lá amháin ar siubhailóid síos bóthair uaigneach agus chas sean-fhear dóibh ar an mbóthair agus é ag fághail bháis.

Fuaireas é seo uaidh:-
    Brighid Ní Concannon
    Salathúna,
    An Spidéal

An t-am a raibh Ár Slánuightheóir agus Naomh Éoin ar an talamh chuaidh siad amach lá amháin ar siubhailóid síos bóthair uaigneach agus chas sean-fhear dóibh ar an mbóthair agus é ag fághail bháis len an ocras.
    Dubhairt Naomh Sheán le n-Ár Slánuightheóir dearch a thabhairt dó ach dubhairt Íosa gan bachadh leis agus d'fhág siad annsin é. Annsin tháinich siad go dtí droichead agus bhí beirt fhear óg in a suidhe ar an droichead agus d'iarr siad dearc air ár Slánuightheóir agus thug Íosa dóibh é. Bhí fearg ar Sheán annsin agus dubhairt sé sé le Íosa "Thug tú dearch don na fir óga sin agus an t-sean-fhear eile sin d'fhág tú annsin é" "Tá croidhe maith ag na fir óga" arsa Íosa. Annsin thosuighedar
    Sáile Chuanna, Co. na Gaillimhe