School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

teinidh ag bruith.
    Chuaidh sí amach annsin ag iarraidh na mná.
    Tháinig dúil ag Seáinín (an mac) 'san bhfeóil agus céard a rinne sé acht an ghé a chrochadh leis agus í a itheadh idir feóil agus cnámha.
    Chuaidh sé siar 'san seómra agus chuir sé poll 'san mbarraille le gimléad agus líon sé cana stáin leis. Nuair a bhí an cana lán aige chinn sé air an poll a dhúnadh agus tháinig an fíón uilig amach ar an urlár.
    Rug Seáinín ar an mála plúir agus dheaman blas dhe ná'r dóirt sé ar an bhfíon ag iarraidh é do thriomughadh.
    Síos leis ins an gcistín agus rug ar an ngé a bhí ar gor ar uibheachaibh agus chaith síos 'san anbhruith í idir clúmh is eile.
    "Ó," ar seisean, "marbhóchaidhe mo
    AT1600: The Fool as Murderer