Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. Dath na gruaige atá ar na teaghlaigh seo agus Méid.
    Tá dath liath ar ghruag Máire Nic Cuinn. Tá dath dubh ar ghruag Éibhlín agus Caitlín, tá ruadh ar ghruag Anna. Tá ghruag Sheághain agus Phádraig ag éirigh leath. Tá Máire cúig troighthe ar aoirde. Tá Éibhlín agus Caitlín cúig troighthe ar aoirde. Tá Anna níos aoirde na na iad. Tá Seaghán agus Pádraig cúig troighthe go leith ar aoirde. Tá Eadhmonn Ach Gloinn cúig troighthe go leith ar aoirde. Tá Máire cúig troigh agus tá Pádraig cúig troigh go leith. Tá dath bán ar ghruag Eamonn. Tá dath liath ar ghruag Mháire. Tá dath dubh ar ghruag Pádraig, Doimnic, Aodh, Bríghid, Máire, Tadhg agus Gráinne. Tá dath donn ar ghruag Chaitlín. Tá Aodh Mac Ghloinn sé troighthe ar aoirde agus tá dath liath ar a ghruag. Tá a bhean cúig troighthe go leith ar aoirde agus tá dath donn ar a gruaig. Tá dath fionn - bhán ar ghruag Pádraig, Anna, Maighread, Cathal, Prionnsias, Seorsa agus Bríghid. Tá dath dubh ar ghruag Sheamús, Séaghán, Aodh agus Domhnall. Tá Seamús Mac Gloinn sé trioghthe ar aoirde, agus tá dath liath
    Caitlín Nic na Midhe