School: Bun an Inbhir (roll number 5166)

Bun an Inbhir, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    a n-agaidh an an bhaile. Níor atáin an táthain iad, ba é an t-Earrach dó bí ann agus ní rabh duine ar bith ag an athair le cuideadh leis an treobhaire a cun. Diarr (r) sé ortha Seo fanacht age agus cuideadh leis an tEarrach a dheanamh agus d’fan.
    Lá amháin bhí fear aca amuigh ag treabhadh an fear a ba seine bhí sé na seasadh agus é ag meobhradh. Diafruigh an táthair dó gotí rabh sé ag meobhradh dubhairt sé nach [nabhaer]? fhios aige cia aca ba deise dó a áthair nó a mháthair dubhairt an táthair leis nach bhfuil fios agat gur deise dúit tháthair le gaol. Bhí an dara fear eile istigh ar an lofta ag buaileadh coirce agus bhí sé ag smaoineadh agus ag meobhradh. Diafruigh an táthair dó gotí rabh sé ag smaoineadh dubhairt sé nach rabh fhíos aige cia aca ba deise dó ifrinn nó na flaithis. Dubhairt an táthair leis nach bfuil fios agat ma tá tú maith gur deise duit
    AT0950: Rhampsinitus
    Aod Ó Gallcobhair