Scoil: Druim na Croise (uimhir rolla 10672)

Droim na Croise, Co. Dhún na nGall
Alasdar Mac Daidhir

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann am amháin agus bhí bata an dheas aige agus achan áit a dtéigheann sé bhí an bata leis. Lá amháin d'éirigh sé tinn agus cupla lá na dhiaidh sin fuair sé bás. Roimhe a bhás, dubhairt sé leis a mhnaoi an bata a chur isteach ins an conair leis agus an beirt aca a chur ins an uaigh amháin. Nuair a fuair sé bás thug an bean leithí an bata agus bhain sí an ceann de agus thainig cuid mhór giotaí óir amach as. Annsin chuir sí an cheann ar an bata arais agus cuir sí é isteach ins an chonair agus chur siad an beirt aca le chéile.
  2. Sgéal Greannmhar
    Bhí fear ann am amháin agus bhí bean aige agus achan rud a dearfaidh sé rachfaidh a bhean ina