Scoil: An Charraig (uimhir rolla 13946)

An Charraig, Co. Dhún na nGall
S. Ó Beirn

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann ins an am fad ó agus lá amháin nuair a bhí an t-samhradh ann d'fhág sé an teach agus chuaidh sé go dtí coill le adhmuid a ghearradh. Nuair a tháinig sé fhad leis an áit thoisig sé ag obair go cruaidh. Bhí lá an mhaith ann agus níor bhfada go bhfuair sé tuirseach agus mar sin do shuidhe sé síos ar an dtalamh. Nuair a bhí sé tamall beag annsin d'éirig sé agus thoisigh sé ag obair arais. Nuair a tháinig an meadon lae chuaidh sé abhaile fá choinne a chuid dhinnéara. Nuair a bhí sé ithte aige chuaidh sé go dtí an choill agus nuair a fuair sé annsin ní rabh an adhmuid a bhí ghearradh aige le fagáil aige ar chor ar bith. Bhí fearg an m
    Proinnsias Ó Gallóchubair
    An tAtharach, Co. Dhún na nGall