Scoil: Coill Íseal, Ceapach Chuinn (uimhir rolla 14202)

Cill Íseal, Co. Phort Láirge
Seán Ó Conaire

Ar an leathanach seo

1. Tá páirc ag Rodey McGrath ó Baile na Cúirte, An Ceaoach, Co. Phortláirge agus Páirc an Imris is ainm di. Aon oíche bhí fear ag teacht abhaile ón mbaile mór agus chuaid sé isteach i bPáirc an Imris. Nuair a bhí sé istigh ann ní bhfuigheadh sé teacht amach as. Ansan thosnaigh an fear bocht ag liúrigh agus ag scréacaigh.
    D'airigh fear eile é agus tháinigh sé chun congadh a thabhairt dó. Nuair a chuaidh sé isteach sa pháirc chun fuascailt do dhéanamh ar an fear eile, ní bhfuigheadh sé féin teacht amach as. Nuair ná fuigheadh siad teacht amach as an bpáirc shuí siad le h-ais an chlaidhe agus d'fhan siad go maidin.
    Risteárd Ó Néill
    Baile Uí Loimín, Co. Phort Láirge