Scoil: Gleann Cuileann (uimhir rolla 13331)

Gleann Chuilinn Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Loinn

1. Pisreóga
    1) Dá bhféádfadh duine créafóg a ghoid ó n-a cómharsain roimh éirghe gréine nó sul a mbéádh an deatach ag dul suas an simmé agus i chuir isteach i n-a ghort féin bheith fataí agus coirce ar fheabhas aca agus ní bheith ag an té ar goideadh an chréafóg uaidh acht droch bárr.
    2) Dá mbeadh duine ag dul thart leis an teach is túisge a cuirtear síos teine maidin an lá sin is féidir leo an bó a bhleághadh agus an t-im a bheith aca ar feadh na mbliadhna.
    3) Ní dhéanann duine ar bith maistreamh La Bealtaine dá dtagadh cómharsan isteach beith an tim aige go dtí an lá sin arís.
    4) Dá mbeadh duine ag déanamh maistreamh agus an sagart an theacht isteach agus buille a bhualadh bhéadh lán báisín ime aige i ngach maistreamh go ceann bliadhna
    5) Ní ceart bainne a thabhairt de cómharsain an lá sin bheith im na bó sin aca ar feadh na bliadhna sin ar fad
    Cáit Ní Cearáin