Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí cailín ann fadó agus chuaidh a máthair 'un an aonaigh agus bhí a h-athair ag obair sa bpáirc agus ní raibh éinne ins an teach acht í féin. Bhí an t-athair ag obair leis agus nuair achonnaic se an spéar ag éirigh dorcha ghlaoidh sé amach ar an gcailín agus dubhairt leithi go mbéadh an oidhche ina oidhche dorcha agus go raibh sé chomh maith dithe dul ar fairnéis a máthar.
    Dubhairt sé leithi go raibh sé chomh maith dithe laindéar a thabhairt leithi agus dubhairt sí go dtiubharfadh. Bhí sí lán sásta nuair a mhothuigh sí é seo aghus rith sí chomh maith agus bhí sí indán go dtí an teach agus reidhtigh sí í féin. D'imthigh sí annsin agus
    Róisín Ní Dhocharataigh
    Padhraic Ó Dochartaigh