School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_064

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_064

1. (continued from previous page)
    Ar dtús téigheann líne paistí in ndiaid a cheile agus bíonn duine mór láidor i dtosach agus glaodhann sí ar dhuine de na páistí láidir eile agus bíonn sí in seasamh píosa beag amach ó cailín eile. Glaodtar an ghé ar an chailín a bhíos i dtosach agus glaodhtar na h-éanacha ar na phaistí a bhíos taobh thiar dí. Agus tugtar an sionnach ar an cáilín a bhíos ag iarraid na h éanacha a mharbhadh. Nuair a cheapan sí ceann de na h éanacha agus nuair a chuireann sí a láimh thart ar mhuineál de na h éanacha deirtear go mbíonn an duine sin marbadh ag an sionnach.
    Áine Ní Ghallachobhair