School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_048

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_048

1. (continued from previous page)
    se é leath bhealaigh síos cnoch an Chorráin agus d'fill sé ar ais arist. Ní dhearna an fear mórán mait o'n am sin go dtí lá a bháis.
    Tá fear ina chomhnuidhe i bPoll Raithnigh agus is é an t-ainm ata air no Prionnsias O Cuanga. Bhí go leor ba aige agus thosuigh siad ag fágail báis lá indiaidh lae agus san deiread ní raibh ceann ar bith fágtha aige. Bhí sé i gcruadh thas gan im no bainne agus bhí faitcíos ar da gceannuigheadh se bo eile go bfuigheadh sí bás freisin. La amhain bhí sé le dul go dtí an aonach agus d'éirig sé go h-an mhoch ar an mhaidin
    Áine Ní Ghallachobhair