School: Ceathramhadh-an-Uisge / Carrowniskey (roll number 8719)

Carrownisky, Co. Mayo
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 04_007

The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 04_007

1. (continued from previous page)
    ag caint agus bíonn go leor spóirt acha. In mo ceanntar-sa bhí pósaidh ar siubhal cúpla bliadhain ó shoin. Nuair a bhíodh pósaidhthe ann - fadó bhíodh damhsa agus uisge - beathadh ins an teach. Ar feadh na h-oidhche fadó nuair a bhíodh pósaidh ar siubhal théigeadh na buachaíllí tuighe isteach i dteach, agus bhíodh siad ag ithe; agus ag ól uisge - beathadh. Bhíodh siad gléasta 'san eadhaig ruighe, agus nuair a théigeadh siad isteach bhíodh failte rómpa. Nuair a bhíodh an pósaidhthe thart, thagadh an bhean agus an fear agus na daoine eile abhaile ar chapaill agus bhíodh rasaí achu, agus an duine a bhíodh sa mbaile ar dtú, geibheadh sé uisge-beathadh nó airgead.
      1. poetry
    Sorca Ní Scannláin