School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

1. (continued from previous page)
    do-léighte ar an lic. D'fhan sé san tígh ar feadh i bhfad agus gan é i gcumas aoinne brígh na cainnte a fhághail amach. Tháinig scoláire bocht isteach lá agus thug sé fé ndeara an leic agus tar éis tamall fúair sé amach brígh na cainnte agus cad a bhí ann acht eolas á rádh go bhfuil an taobh eile do'n droichead comh sona leis an taobh seo. Do thuigeadar an sgéal láithreach agus cúartuigheadar ar taobh eile agus fúaradar cróca uile ór ann agus is saidhbhear a bhíodar as sin amach. An dara cróca bhí sé i bhfad níos saidhbhre ná an cead ceann agus ó'n lá sin go dtí lá a mbáis bochtanas d'aon tsaghas níor ráinig leó.
    AT1645: The Treasure at Home