School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Moymore South, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

1. (no title) (continued)

Níorbh mhór duit a Chonchúir bhí fear ann fadó agus bhí clann aige.

(continued from previous page)
    aige. An lá seo chuaidh sé go dtí an greasaidhe fá dhéin bróga dóibh. Nuair a tháinig sé abhaile bhí na bróga aige. Bhí cat aige agus dfhiafhruig sé de cá raibh a bróga féin. "O" ars' an fear "caithfeadh me thú a thabhairt go dtí an gréasaidhe chun do thoise a thógaint." Deirig sé go moch ar maibean agus do chuir sé an cat isteach i mála. Chaith sé an mála siar ar a dhrom agus dimthig sé leis. Bhí sé ag dul thar abhainn. Shuibh sé shíos ar thaobh an bóthair agus do cheanguil sé cloch le béal a mala. Do caith sé an mála isteach san abhainn. Nuair a bhí an cat da báthadh dubhairt sé sin.
    "Niorbh mór dhuit a Chonchubhair."