School: Scoil na mBráthar

Tipperary, Co. Tipperary
An Br. C.B. Ó Cuinn

1. Deirtear go cuireadh paistí nár baisteadh i bpairch Uí Bhriain í "Baile an Átha Áird" ach pé scéil é tá uaigeanna ann. Tá cros mór ann agus tá Naomh curtha fé, agus fós tá a lán cloch í cairn mór ann - sean-fothrach séipéal a chuir Naomh Pádraig ar bun is-eadh iad.
    Uair amháin do threabadar chuid an pháirc, do fuaireadar airgead ann. Ach an blian san do fuair mach an tighe bás, is fuair na ba bás, do theip ar na barraí is bhí gach sort mí-ádh ortha.
    Gach oidhche bhíod solus ag dul tré na páirce. Fé dheire dubhradar ná cuiridís isteach ar pháirc feasta
    Reamonn Bán, 30 Sráid Dúiliún
    P. Ó Brían