School: Toames, Maghcromtha (roll number 15478)

Tooms, Co. Cork
Seán de Búrca

1. (continued from previous page)
    "ach na sgaoil an rún d'áoinne." "O ní sgaoilfead" arsa Seáinín "glac mo fhocal annsan." Súas le Seáinín agus dhein sé gach áon íarracht, mar d'eadh a cheann a chur tríd an súil ruibe ach theip air é a dhéanamh. "A Máighistir ars seiseann bhéinn ana bhuidheach ar fad díot, táir chómh maith dá dteasbántha dhom conus é a' dhéanamh Tá sé ág theip orm mar níor dheineas ríamh a leitheid." "Teasbánfad" ars an gadaidhe ós rud é go rabhais chomh maith i gcómhnuidhe." Tháinig Seáinín anúas agus súas leis an gadaidhe. Ní túisge ámhtach go raibh ceann an ghadaidhe tríd an súil ruibe ná thairig Seáinín an teud agus ba ghearr go raibh an gadaidhe mín marbh.
    B'Shin deire an Ghadaidhe Dhuibh.
    AT1525: The Master Thief