School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

sé fé ualach ana mhor. Ní raibh na banbhaí ró-mhór.
    Do chonnaic sé mórán solais sa [?] ach ní sin a bhí ag déanamh buaidheartha ac conus a imtheóchadh an capall agus go[?] mbeadh sé déanac i gcóir an aonach.
    Fé dheire do thosnuig an capall imtheacht agus nuair a bhí sé imthighthe tamaillín maith tháinig rud i bhfuirm gabhair[?] mór amach as an coill agus do bhí sé a d'iarraid leímt isteach sa trucaill ach [?] do bhíodh an fear a bhualadh agus [?] choimead uaidh le bata draighean dubh a [?] láimh aige.
    Do bhíodh an gabhar ag léimt siar[?] agus nuair a thairringeóchadh an fear bata chuige airís do léimeadh an gabhar airís.
    Uair amháin d'fhan sé suas i roth truchaill agus d'osgail an gabhar a bhéal bhí a bhéal cóm mór le béal buicead. [?] snap an gabhar an bata na bhéal agus