School: Srón (roll number 9090)

Shrone Beg, Co. Kerry
Pádraig Mac Carrthaigh

1. (continued from previous page)
    of the fort appeared to her and she told her to go away out of this and the woman sent. There are three holes and steps going into it. People went n to see it and they carried a candle lighting with them and when they were half way in the candle was quenched and they said that it was a woman that quenched the candle. There is a well and a basin there also.

Bhí fear in Aba - na - Scíortan, Donnacadh Ó Cathaill a bainm dó, agus bhí sé ag teacht ó Rathmhór.

Bhí fear in Aba - na - Sgíortan, Donnacadh Ó Cathaill a bainm dó, agus bhí sé ag teacht ó Rathmhór. Bhí capall aige agus nuair a thainig sé go crois Aba-Na-Sgiortan thainig rud eigin agus do bhuail rud eigin an capall. Do rith an capall go mear agus nuair a thainig sé inaice a thige féin. Do thuit an capall ar an mbotar. Thainig slan daoine ann agus do thóg síad an capall agus do cuir síad an capall sa stabla. Bhí siad ibhfeidhil an capaill ar feadh tamaill agus annsan thainig capall eile go dtí an dóras agus bhí sé ag glaodach agus do eirig an capall a bhí isthig ar a glúnaibh agus thainig na daoine isteach agus nuair a cuaidh amac ar maidin bhí an capall marbh
    Múinteoir
    Headfort, Co. Kerry