Scoil: Moyderwell Convent of Mercy (uimhir rolla 13530)

Moyderwell, Co. Kerry
Siúracha na Trócaire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dhó agus gach rud i dtaobh an spirid. Do bhí an-iongadh ar an sagart i dtaobh an sgeul sin a cloisint. Do thóg sé lasc an fhir agus dubhairt sé leis teacht ar ais chuige airís um tráthnóna roimh dul abhaile dhó. Dhein an fear amhlaidh. Dubhairt an sagart leis dá mba rud é go gcasadh an spirid leis ar a thurus abhaile í bhualadh leis an lasc agus go n-imtheóchadh sí. Ar a slíghe abhaile dhó do chas an spirid leis, ach ar an dtaobh thuaidh de'n t-srúthán ins an áit chéudhna. D'árduig sé a lasc agus bhuail sé í. Ní raibh aon mhaith ann. Dhein sé é ath-uair ach dob' é an sgéul céudhna aige é. Nuair a dhein sé é an tríómhadh uair d'imhthig an spirid san aer mar teintreach agus níór chonnaic aoinneach ríamh ó shoin í. Fuair Seán Ó Suilleabhán bás de'n sgannradh sin.
    Máire Ní Fóghlúdha
    Lack, Co. Kerry