Scoil: Ceann Trá (Ventry) (uimhir rolla 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Glaodhann lucht siúbhail go dtí an dtig chúghainn go minic. Is aid an daoine céadhna a thagann i gcómhnuídhe nách mór. Bidí Fanliom, Micí Gaodhalach, Nóra Mhór agus Séamus Búidhe, Donnachadh De Cligeód agus Seán Meára na h-ainmneacha atá ortha.
    Is ó Baile An Mhuilinn, Uíbh Ráthach, agus ó Sráid Na nGabhar iad. Bíonn daoine eile ag gabháil tímcheall agus bíonn trucaill dóibh féin aca. Ní fhanann siad san aon oidhche in aon tig.
    Bíonn iallacha, pictúirí beannuighthe, ciaracha, sáspain, búird bheaga, braith úrláir, galúnach lása agus oile gruaige a dhíol aca. Deineann na tínnceírí na sáspain. Deineann siad seana sháspain agus rudaí eile a dheisiú leis. Is de mhaidí a dheineann siad na búird bheaga. Ceannúigheann cuid aca na
      1. people by social grouping
    Seán Ó Lubhaing