Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "Tá sparán agam agus tá céad punt agam ann. Bíonn se faoí an leabaidh chuile oidhche agus an té atá indhon an sparán a fhaghail gan fhios dom beidh an céad punt le fágháil aige." Bhí go maith no go d'táinig an oidhche. Caitleadh fear ina an áit ceadhna an lá sin agus chuaidh Martan go dtí an reilig agus thug sé an corp leis go teach Séain agus chuir sé é taobh amuigh den fhuinneóig agus nuair a chonnaic Séan é cheap sé gur bé Martan a bhí ann. Bhí gunna aige agus leig sé urchar agus leag sé an corp. Cheap sé gur bé Martan a bhí marbh aige. Chuaidh sé amach cun an cuirp do chur sul a mbeidh fhíos ag aoine gur marbhuigh sé é. Nuair a bhí se amach ag cur an chuirp. Chuaidh Martan istrach. Thug se an sparán leis agus an céad púnt. Nuair a thainig Séan abhaile bhí athas an domhain air mar cheap sé go raibh
    AT1525: The Master Thief
    Brighid Ní Chadhain