School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

agus dubhairt sé gur theastuigh admad uaidh. "Gabh abaile agus beidh neart romhat" ars an crann.
    Chuaidh sé abhaile agus bí neart admaid sa mbaile roimhe. D'innis sé an sgéal dá mháthair. "Imthigh anois" ar sise "agus iarr caisleán breágh". D'imthigh an buachaill agus bhuail sé an crann agus rinne sé mar dubhradh leis. "Imthigh leat abhaile agus beidh sé sa mbaile romhat" ars an crann Nuair a shroich sé a shean áit fein bhí caisleán breágh roimhe agus tugad arm doibh sa gcaoi céadna.
    "Imthigh anois" ars an mháthair agus iarr lucht freastail a chuirfeas an beatha imbéal gan laimh a leagadh air". D'imthigh sé go dtí an crann fuinnseóige agus d'iarr sé mar dubhairt an bhean leis.
    "Gabh abhaile anois agus beidh sé sin sa mbaile romhat" ars an crann Bí go maith. Chuaidh sé abhaile agus chonnaic sé a mháthair iriocht
    Caisleán na Circe, Co. Galway