School: An Gleann (roll number 12407)

Farravaun, Co. Galway
Eibhlín, Bean Uí Dhuibhghiolla

1. (continued from previous page)
    uaidh seo suas, corp naomhtha Íosa Críost cudach agus a sábhailt mó annam go sioracht. Rígh caitheadh an tslú tá flaitheas Dé thuas, go raibh Tú agam féin ar uair mo bháis, Muire agus a Mac dubach, Pádruig a bheannuigh an cruach agus Eire (?) lá ionnta na gcreach. Tiocha (?) Muire ó dheas na h-aingeal roimhe amach ag chéasadh, duladh sí dá mac agus baineadh Sí sinn amach agus tiubraidh sí go Flaitheas Dé sin.
    Ar Gháirdín Phárús tá Paidrín Pártach, moladh mná bhí ariamh gan lucht, Aon Mhac Dé agus a Mhaighdean Mhuire ná leighfhé tú fan ar m-annam bocht. Is maith an sagart é Mac Dé, bhaist Sé Éoin agus bhaist Éoin é, annsin ba mhianle cháth a thiocht sa láthair san áit a crochuighead agus a chéasadh É. Aon duine déarfhadh mo Phaidir ar maidean Dia Luain thiurfhadh sé naoi naonbhar as Purgaádóír agus a annam I féin go Flaitheas Dé.
    Criostína Ní Fhlannchadha
    Barbara Ó Luideáin