Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. Seanscéal (ar lean)

Bhí fear ina chomhnuidhe i gConnamara fadó agus bhí dúil mór i snaoisín aige. Aon la amháin ní raibh aon snaoisín aige.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    dtiubharfadh sé féin bosca snaoisin dó agus nach mbheadh easbadh snaoisín go deó air dá ndhéanfadh sé mar déarfhadh sé leis gan an bosca a thabhairt dúnta d'aoinne go bráth dá n-iarrfadh sé pinnse-an clár a bhéith ar osgailt i gcomhnuidhe aige agus nach mbheadh easbaidh snaoisín go deó air.
    Glach sé buidheachas leis an sean fhear liath.
    Lá amháin d'iarr duine pinnse snaoisín air. Thug sé an bosca dúnta dhó agus núair a d'fhéach sé isteach ann ní raibh gráinne snaoisín sa mbosga. Bhí aithmhéal ar fhear Connamhara núair a chuimnigh sé ar an sean-fhear liath agus ar a chomhairle
    2. products
    Padhraich Ó Donncadha