Scoil: Sgoil Mhuire (An Clochar)

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. Maelsheachlainn Seoighe

Ar an leathanach seo

1. Bhí Rí ann fadó. Bhí sé pósta agus cailleadh a bhean agus ní raibh aige acht mach amháin. Phós sé aríst agus bhí triúr mac eile agie. Níor thaithnigh an mach ba shine leis leasmháthair ar chor ar bhith. Céard a rinne sí lá acht leigint orra féin go raibh sí tinn. Chuaidh sí ar an leabhaidh agus thosuigh sí ag chur amach fola, mar dheadh. — D’fhiafruigh an Rí dhi céard a leigheasfadh í.“ Níl aon rud chun mise a leigheas acht trí bhuideálh uisce as tobhar na beithile.” Ní féidir é sin d’fhághailh dhuit ”arsa an Rí.“ Is féidir” ar sise.“ Ní dheachaidh aon duine ariamh ag trialhlh ar an tobar sin a thiocfadh as slhán” ar san Rí.“ Nach bhfuilh mach agatsa a rachas ann.” ar sise.“ Ní
    AT0531: Ferdinand the True and Ferdinand the False
    Tómás Ó Curraidhín