School: Rosguill & Doe Branch I.N.T.O. (roll number n/a)

Ros Goill, Co. Donegal
T. Mc Ginley

1. (continued from previous page)
    is síne é ar ghréim cluaise agus bhuailfeadh an mhathair buille dá sgíorta air, agus ní bhfuigheadh sé bas.
    5. Dá mbéadh an ruadh ar chois dhuinne chuirfeadh sé é síos ins an chreafáig agus gheobhadh sé biseach.
    6. Nuair a bhéadh feabhras croidhe ar dhuine sé an léigheas a bhí ag na sean daoine. Gheobhadh siad piosa dó ribín shíoda agus chuirfeadh siad snaithe ar an taoibh amuigh is taoibh istoigh agus casfadh siad suas é. Chuirfeadh siad thart fá dtaoibh do’n duine sin é agus ghearfadh siad an chróich cheasta thiar agus i bhfús agus d’fhagfadh siad seo istoigh ina bhrollach tamall beag. Dá mbéadh an shnaithe ar thaoibh amhain de’n ribin, bhéadh feabhrais croidhe ar an duine sin.