School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. Níl parróisde ar bith nach bhfuil Reilig ann, agus ta trí Reilig ins an pharróisde seo. Tá ceann acu i gCarraigair, ceann eile shuas ag teach an pibhail, agus ceann shíos ag Maobach Cuirtear an chuid is mó de na daoine thart in sea, ins an Reilig shuas an teach a phobail agus cuirteat muinntir an iochtair shíos ag Maobach agus cuirtear na h-Albanaigh i gCarraigairt.
    Tá an reilig déanta thart fán t-sean teach phobail agus tá na sean bhallaí le feicéal ann sin go fóill. Níl sí ró mór agus tá sí lán coirp. Tá daoine curtha ins an teach a phobail í fein. Ta Reilig úr dhóghbhail gan moill ar bith. Tá sí deánta céarnógach agus ball thart uirthi agus cuid mhór crainn ag fás ar an taobh astoigh.
    Meadhb Ní Bhuidhe
    Tulach, Co. Donegal