School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    Tá an ceann eile chor ceathramadh míle ó'n teach Pobail. Tá ceann aca ar an toabh thoir de Rosguill i n-aice na fairrge agus ceann eile ar an taobh dheas de Rosguill.
    Tá an ceann atá Míodhbhaigh iongantach sean acht má tá féin tá siad ag cur daoine inntí go fóill. Tá cuma chearnogach ortha agus tá siad tuairim dhá chéad go léith slat ar fad, agus ar léithead. Tá sean fhothrach i ngach ceann aca agus cuirtear daoine ar an taobh istoigh díobhtha. Tá sean chroiseanna ionnta a cuireadh ann cúig chéad bliadhain ó shóin. Tá sean chros roilig ins an taobh thoir ó aimsir Cholm Cille agus tá lorg chúig méara Colm Cille uirthí. Lá amháin chuaidh Colm Cille isteach sa roilig, chuaidh sé fhad le cros a bhí
    Eamonn Mac Laithbheartaigh
    Na Dúnaibh, Co. Donegal