School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    cuid mhór sean paidreach aca tuairim céad bliadhain ó shoin. Na seandaoine iad féin a ghníodh na paidreacha uilig, agus bhí na paidreacha céadna sin comh mhaith le paidir ar bith a tchífea i leabhair urnaighe ar bith acht difriocht amháin a bhí eatorra agus bé sin! go dtiocfadh leat na paidreacha a rinne na seandaoine iad féin a thuigbéal níos fearr na na paidreacha a tchífea i leabhartaibh ar bith.
    Nuair a bhéadh duine ag toiseacht ar obair ar bith deirfeadh sé:- “Go gcuidigh Dia as an Mhaighdean Mhuire liom an obair seo a dhéanadh”. Nuair a bhéadh duine ag éirghe ar máidín deirfeadh na daoine buidheachas do Dhia go bhfuil mé beo arais agus gur leig sé domh codladh go suimneach i rith na h-oidhche.
    Nora Ní Ghallchobhair
    Na Dúnaibh, Co. Donegal