School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. Éadaighe.
    Tá cúig tailliuirí ins an pharaoiste seo anois, mar tá Michéal Mac Giolla Bhrighde, Donnchada Mac Giolla Bhrighde, Seamus Mac Giolla Bhrighde, Séan Mac Giolla Bhrighde agus Domhnall Mac Giolla Bhrighde. Tá Micheal ag tailliúireacht i Larganrighe, Donnchadh Mac Giolla Bhrighde agus a dhearbhráthair Seamus ag tailliúireacht ins na Dúnaibh. Tá Séan Mac Giolla Bhrighde ag táilliúireacht igCloncealach, agus Domhnall ag táilliuireacht ig Carraic Áirt.
    Oibhrigheann na tailliuraigh seo in a gcuid toightheach féin, agus gnidheann siad cultacha fir agus mná, agus cotaí móra agus gach seort mar sin do na daoine i bhfad ó shoin rachad na tailliuirí thart ar na tighte, agus duine ar bith a rabh cultacha no a dhath a dhith ortha déanta dhéanadh an tailliúir
    Cathal Ó Gallchobhair
    Padraig Ó Lúdhog