School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí drouer i nÉirinn fadó, agus bhí mac aige a bhí íontach tugtha do'n ól. Lá amháin thug an t-athair ceud bológ agus d'iarr air a dhul anois agus a bheatha a bhaint amach.

(continued from previous page)
    agus an bocsa ar a dhruim leis, bhí an caislean a rinne sé annsin, agus an cánaile agus an droichead. Chuir an rí fáilte mhór roimhe.
  2. Scéal

Bhí seanduine ann aon uair amhain agus phos sé cailín óg. Bhí an bheirt na luige ins an leabaidh amhain. Nuair a mhusglocadh an fear i lár na h-oidhche bhí sí ar shiubhal.

Sgéal
    Bhí seanduine ann aon uair amhain agus phos sé cailin óg. Bhí an bheirt na luighe ins an leabaid amhain. Nuair a mhusglocadh an fear i lár na h-oidhce bhí sí ar shiubhal.
    An oidhche seo a mhusgail sé bhí si ar shiubhal fosta. Tháinig corraidh mhór ar annsin, d'eirig sé agus chuir an bolt ar an doras.
    Idir sin agus an lá tháinig sí fhad leis an doras. D'iarr sí ar i a leigint isteach.
    " Cha leigim," arsa seisean, cead agat a ghabhail agus fanacht ins an áit a rabh tú an chuid eile d'en oidhche."
    Sorcha Ní Ghallchobhair
    Mín Átha Buí, Co. Donegal