School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    bhinn údaí thall agus b'fhéidir go gcluinfea iad ag tabhairt a h-ainm uirrthí istoigh Rinne sise mar a h-iarradh uirrthí. Chuaidh sí fhad leis an bhinn agus chualaidh sí an callán agus annsin chualaidh sí an glór ag rádh "sníomhaigidh sníomhaigidh a chailíní is beag a shíleas bean an ghreásáin gur Cailleach Orus m'ainm-sa D'imthigh sí na bhaile ar an bhomaite agus í go breágh sásta léithe fhéin nuair fuair sí amach an t-ainm. Lá roimh lá nodhlag tháinig an bhean t-sidhe agus an chulaidh deánta léithe agus fuighleach an ghréasáin C'ainm tá orm anois arsa sise le bean a' toighe "Cailleach Orus" arsa sise Cé d'innis sin duit arsa sise? Caithfidh tú tráth maith bídh dhéanaimh réidh domhsa agus do mo chuid cailín ar son na h-oibre seo. Rinne bean an ghréasáin an méid bhí sa teach réidh agus tháinig an bhean t-sídhe agus dhá chloigeann deag cailín agus thosaigh siad ag ithe gur ith siad a raibh ann agus ní dheárna sé maith ar bith dobhta D'iarr siad thuilleadh . Tugadh sac mine coirce díobhta gus d'imthigh bean an ghréasáin go cailleach na gcearc arís go
    AT0500: The Name of the Helper
    Máire Ní g Cionnlaoi