School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (no title) (continued)

Fadó shoin ba le muinntir an Choitín oileán Ghabhla.

(continued from previous page)
    sé leis fa na ghnoithe. Nuair abhí sé na luighe an oidhche sin thainig fear isteach agus chuir sé cúl a dha chois leis an teinidh. Níor labhair sé agus i gcionn tamaill bheag thug sé iarraidh siar na leabtha ar Tharlaidh. Léim an cú siar imhullach Tharlaidh agus thug sé iarraidh ar an fhear. Bhí siad a tabhairt iarratacha mar sin ara chéile gur bhuail an do dhéag a chlog agus nuair a bhuail an chlog bhain an fear eile giota do go tapaidh. Lá thar na bharach d'fhág Tarlach Bán Oilean Ghabhla agus níor fhacas istuigh ar an oilean ní ba mhó é.
    Máire Ní g Cionnlaoí
    Domestic worker