School: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Donegal
Liam Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    an maighistear corruidhe ar an bhuachaill go mbéadh cead aige na cluasa a gearradh de, agus dá dtiocfadh leis an bhuachaill corruidhe a chur ar fhear an toighe go gcaillfeadh seisean na cluasa.
    Bhí go maith .
    Maidín lá arna bhárach , b'éigean do’n bhuachaill a ghabhail amach ag rómhar uair iomlán gan a bhreicfeasta. Ag teacht isteach dó bhí an té réidh. D'iarr an máighistreas air ghabhail síos chun tobair fa choinne dhá channa uisce. Ar a theacht aníos dó bhí a bhreicfeasta itthe ag péire cú a bhí fá’n ghríosaigh. Chuir an maighistear ceist air an rabh corruidhe air agus dubhairt an buachaill go rabh agus ceart maith aige
    AT1000: Bargain Not to Become Angry
    Múinteoir