School: Bun an Inbhir (roll number 5166)

Bun an Inbhir, Co. Donegal
Eoghan Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    Bh'fhágadh said ar na lóistairí go b'shiad a ba chionntuigh leis. Bhí sgin aige-san agus is cosmhail go rabh sé ábalta giota de chóta an stócaigh a ghearradh. Ghearr sé giota dé'n chóta ar thrí gcóirneáil agus chuir se in a phóca é.
    D'imthigh an bheirt annsin agus mharbh agus mharbh said an sean-duine. Cuireadh an sgeála amach ar na lóistairí gur mharbh siad e. Tugadh 'un an dlighidh iad, agus bhí an fear seo ann fosta. Thóg sisean an píosa éadaigh amach ad a phóca agus thug sé dó an breitheamh é. "Anois" ar seisead, "an té a bhfóirfeadh an píosa éadaigh sin isteach ann a chóta, sin an té a bhéas thíos leis an dúnmarbhtha". Chuartuigh siad go dtí go bhfuair siad an te ar fhóir an píosa éadaigh isteach in a chóta agus is é an stócach a fuair said.
    Chuaidh na lóistairí na bhaile slán, Nuair a shroich an fear an baile bhí an bhean ná luighe san leabaidh agus an mac, agus shíl seisean gur fear éiginteacht
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Seán Ua Fearraidhe