Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Bí fear ann aon uair amháin agus bí sé iongantach láidir. Séan Uá Gallchobair an t-ainm a bhí air. Bhí sé na chomhnuidhe i bpollamhadhaidh bhí sé iongantach maith ag léimhnig agus ag tóghailt rudaí iongantach trom.
    Bhí féar ann uair amháin agus Éaomann O [Granne]? an t-ainm a bhí air. Bhí sé iongantach maith ag snámh. Lá amháin shnámh sé on tráigh Cladach Bhán go dtí Óileann Gamhna. Agus snámh sé isteach arais go dtí an tráigh.
    Bhí féar eile ann, Níall Ua Gallchobhair, agus lá amháin bhí sé amuígh ag iasgáireacht ann currach agus déirigh sé na sheasamh ins an currach agus. Tíonnthuigh an currach air agus bhí sé faoí an currach. Chuaidh sé síos go tóin na fáirrge agus
    Siubhan Ní Luathghaire
    Poll an Mhadaidh, Co. Donegal