School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    S'imthigh an Figeadóir leis go b'feicfeadh sé an bhfuighfeadh sé bean ar bith comh h-amaideach le na mnaoi fhéin. Shiubhail sé leis ceathramh nó cuíg de mhílte.
    Sa deireadh tháinig sé go dtí áit a rabh fir ag onar le beithidigh. Am dineára de'n lá a bhí ann agus bhí an feár gann nó sé an t-Earrach a bhí ann. Chonnaic sé fear shuas ar mullach roighe agus srian beathach capaill i-na láimh aige agus é ag tarrainght suas beathach capaill ar mhullach toighe leis an fhéar a ithe agus fear eile ar a chúl dá bhualadh. "Tá obair chruaidh agaibh" arsa 's Figheadóir. "Tá arsa siadsan" agus do cuideadhsa a dhith orainn fosta" BHfuil fhios agaibh caidé a dhéanfaidh sibh. Gabh fear agaibh suas ar an teach agus tabhair anuas ní bhéidh trioblóid ar bith agaibh. Rinne siad seo
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1540: The Student from Paradise (Paris)