School: Glasthule Convent

Glasthule, Co. Dublin
Sr. Assumption

1. Áit Magenta - Glas Tuathail
    D'innis bean go bhfuil comhnuidhe uirthe san áit thuas le ceithre scór bliain an sgéal seo leanas dhom-
    Fadó, páirc a bhí san áit 'na bhfuil Áit Magenta anois. Ó cheann ceann na pairce bhí casán ag dul. Gach lá cidhtí an fear gur leis an phairc ag siubhal ar an gcasán úd. agus a chú le na chois. Ag faghail báis don bhfear don bhfear thug sé ordú uaidh an chú a mharbhú agus é a chur san uaigh céadhna leis féin. Do dheineadh mar a d'orduigh an fhear. Ó shoin i leith, um gach meadhon oidhche siubhlann an cú dhubh Áit Magenta. Ma chásann an chú ort seas as a slighe agus leig dí dul thart. Má théigheann sí thairis gan bacadh leat ta gach rud go maith agat acht má théigheann sí id' timpal trí uaire tiocfaidh gach saghas mí-ádh ort.
    Filaména Ní Thiomáin