School: Baile an Chaisil C., Clochar na Trócaire

Ballycastle, Co. Mayo
An tSr. Aingeal

1. (continued from previous page)
    Fathach de fear a bhi ann. Thuit se fein agus Sean Caoch. Rug Sean air agus do chuir se isteach i mbairille mhor a bhi ins an teach e.
    Tainig Sean la amhain go Cill Fhir Dhubh. Bhi ceathrar dearbhraithreacha des na Conchubhairi annsin. Bhiongantach na fir iad agus do bhi bad aca. Nior thug siad amach ariamh aon fhear ag iasgaireacht leobhta acht iad fein ceathrar. Tharla go raibh ceann aca tinn an la seo. Ni raibh aithne aca ar Sean. Ni raibh a fhios aca ce he acht chonnaic siad an fear mor agus droch-eadaigh air agus ropai cochaill thart ar a lar. Bhi Sean i gcomhnuidhe bocht. Measann tu arsa siad le cheile an dtuibhraimid an strainsear sin linn. Bhi siad ag dul go Bainc na Drosc. Nil aon iarraidh air arsa fear aca.
    D'iarr siad ar Shean dul ag iasgaireacht leo agus go deimhin ni raibh
    Micheál Ó Loinn