School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    agus cheap sé go mharbhóchadh an tarbh é. Rug Tomás greim ar ruball an tairbh agus choinnigh sé greim air go dtí gur shroic sé an stábla. Nuair a chonnaic an feilméar an tarbh dubhairt sé le Tomás nach raibh sé ag teastail go dtí i mbárach. Nuair a chonnaic an feilméar nach mharbhuigh an tarbh Tomás chuimnigh sé ar chleas eile. Dubhairt an feilméar go bhfuair a sean-athair bás céad bliadain ó shoin agus go raibh sé in ifreann agus gur mhaith leis é d'fhághail arís. "B'fhéidir nach mé indhon é d'fhághail," ars Tomás. "Ó", ars an feilméar "Bhí píosa dhá chluais geárrtha". "Tá go maith," ars Tomás agus as go bráth leis go h-Ifreann.
    Shroic sé ifreann. Tháinig fear an gheata amach agus dubhairt Tomás leis go raibh sean-athair a mhaighistir ag
    AT0650**: The Strong Youth
    Caitlín Ní Mhóráin