School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_016

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_016

1. Bhí fear ann fadó agus cuaid sé sios i na bfuaibra? san oidhche. Nuair a bhí sé ag dul síos i róidín caitheadh cloch leis. Bhí sé ag dul síos mar sin féin ach do leanadh arist é leis na clocha agus b'éigin do dul abhaile. Chuaid sé síos ar maidin ins an áit chéadna agus ní raibh tada ann, agus bhí iongnadh mór air agus bhí sé ag ceapa gur b'fead na seoga a bhí ann.
  2. Bhí fear ann fadó. Cuaid sé ag baint fataí trathnóna lá bealtaine. Bhí sé deireanach go maith agus tháinigh daoine aisteaca ar an ngarraí aige, agus thoisigh siad ag baint an spáid do. agus dhá bhualad. Buail siad an oiread sin air agus nach raibh sé i nan corrughe agus
    Mártín Ó Fáthartaigh
    Ceathrú an Teampaill, Co. Galway