School: Inis Niadh (roll number 11938)

Inis Ní, Co. na Gaillimhe
Caitlín Ní Thuathaigh

1. Bhí feár ann fadó agus is é an t-ainm a bhí ar Liam. Tug na sidheoga leo é. Bhí sé ag imtheacht leo riamh gur tháinic siad go dthí teach. Bhí lanamhain óg tar éis pósadh ann agus bhí ceol agus sporth agus damhsa ann isthigh. Dubhairt duine de na sidheoga le Liam "caithfheidh mé dúl isteach sa teach seo go dthiubhraidh mé liom an bheán óg." Cuaidh sé isteach agus chuaidh sé suas ar bhárr an tighe agus chuaidh Liam leis.
    Annsin dubhairt sé le Liam dhá leigheadh sí trí shráoith go bhfeadhfhadh sé í a thabhairt leis. Is gearr gur leig an bhean shráoith.
    "O" adheir sé le Liam "tá trian de agam."
    As sin go ceann tamall leig sí sráoith eile. "Tá dhá thrian de agam anois" adeir sé.
    Fá ceann tamaill maith eile leig sí sráoith eile "Dia linn" adubhairt Liam bá bhocht leis an bhean óg a fhagaint ag na sidheoga. Ceap sé go raibh sé féin
    Áine Nic an Ríogh
    Colm Mac an Ríogh